top of page

Силата на думите

Тази статия би ти била полезна ако и ти като мен се замисляш над нещата, които казваш, мислиш и правиш, ако и ти вярваш, че осъзнатостта е въпрос на навик :)


Искаш ли да имаш повече радост в живота си? Или повече щастие? Добре, избери си едно нещо, което искаш да имаш и преживяваш повече. Първоначално можеш да започнеш само с една тема, емоция или чувство, за да видиш колко бързо същото нещо ще се увеличи в живота ти.


Техниката е много проста - постави си намерение да използваш същата тази дума, например "щастие" многократно за поне 7 дни. Виж как намираш начини да се "заобикаляш с нея".

Ако не вярваш, че можеш да го направиш или че изобщо би имало ефект, то пробвай следното - сложи си за цел да наблюдаваш коя/кои думи използваш най-често.


Направи си тефтер и всяка, за която усетиш, че я използваш многократно я отбелязвай. Повярвай ми, ще се озадачиш колко думи повтаряш, като видиш в края на деня бройката на повторенията на една и съща или сходни по смисъл думи.

Не се учудвай защо преживяваш често трудности ако повтаряш думи като "адски" и "жестоко", дори и да ги свързваш с думи като "адски вкусно" или "жестоко, в смисъл - супер много ми харесва".

Знай, подсъзнанието чува основния смисъл на думата. Пък и нищо не ти коства да замениш тези думи с други, доста по-благозвучни като "много вкусно" или "прекрасно/разкошно" вместо "жестоко".

Избирай съзнателно думите, които използваш, те носят своята сила, а и в допълнение нежните думи галят сетивата. Сподели ми как си се справил със задачата, ще се радвам да чуя за преживяването ти!


Recent Posts

See All
bottom of page