top of page

Гняв

Ако и ти изследваш емоциите и чувствата си, тази статия е за теб!



От деца ни учат и казват "Стига си плакал", "Успокой се" и хиляди подобни. Истината е, че нито едно от тези изречения не помагат. Поне не истински. Неизразявайки емоциите си, то ние доста прилежно ги "натъпкваме" в себе си. В последствие се чудим защо имаме постоянно главоболие или изпитваме силни и чести болки в тялото. Колкото и просто да е - Тялото ни говори - толкова повече време е нужно да го осмислим и да повярваме в това.

За мен друга трудност беше да приема, че гневът всъщност ми помага. Също, това да съм гневна, не ме прави лош човек или приятел. Гневът ме среща с моята истина. Да, когато не правя нещата, които на мен ми харесват, а се съобразявам с желанията на другите, когато лъжа себе си за нещо, което знам, че не е вярно и т.н.т.


Да приемеш себе си такъв какъвто си, с миговете на яд, гняв, тъга, радост, влюбеност, вдъхновеност и щастие едновременно не е лесно. Или поне се изисква малко време докато се научиш да го правиш. Друго нещо, което беше много силно за мен, бе да осъзная, че често се ядосвам на неща, които правят хората около мен, а всъщност и аз правя.


Разговор със себе си

Позволи си честно да отговориш на въпросите по-долу:

  • Кога за последно говори със себе си? И не с онзи критичен тон, а честно и открито.

  • Кога за последно си даде прошка за осъжданията и ядът, които си изпитвал в живота си?

  • Признаваш ли пред себе си, че понякога се гневиш, но не го показваш на вън?

  • Осъзнаваш ли причините, за които се гневиш?

  • Освобождаваш ли се от натрупания гняв, как и колко често го правиш?

Бъди честен със себе си и избери да живееш живота си по най-добрия начин. Ако не знаеш как да се освободиш от гнева си, пиши ми, ще обсъдим различни варианти, които са били полезни за мен и за хората, с които работя.


Довери се на себе си, можеш да се справиш и да заживееш живота, който искаш.

Recent Posts

See All
bottom of page