top of page

Щастлив живот - възможен ли е?

Виж моето разбиране какво е щастие :)


Както и повечето млади хора, които отиваха в нов град да учат в университет, аз също се преместих на ново място. Бях изпълнена с много надежда, позитивизъм и ... страхове. Очертаваше се да започне нова глава от моя живот. От сегашна гледна точка искрено се радвам на младите хора, пълни с мечти, смели и вярващи.


Пиша това именно за вас - продължавайте да сте смели, следвайте мечтите си! Около вас понякога ще има хора, които по техни думи ви "подготвят" за живота, който е "несправедлив и страшен". Вярвам, че го казват с добри намерения, но въпреки това има огромна вероятност, доверявайки се на думите им, да загубите вярата в себе си. Всеки говори от своя опит и призма, затова помнете, че животът може да бъде и хубав, може и да е суров - от вас си зависи. Опитът понякога хората го наричат "грешка", което е според мои наблюдения най-безумното сравнение, защото върви с негативната нагласа и разочарование.


Светът е прекрасно място и във всеки миг учим как да вървим напред. Това му е чарът. Малкото дете, учейки се да кара колело и изгубвайки баланс не се обвинява до безпаметност, просто продължава да опитва да запази равновесие и да продължи напред. В пътите, в които приемам събитията и случките в моя живот като опитност, вървя по-леко и съм щастлива. Излишно е сами да си създаваме стрес, слагайки етикети. Защото животът ще ти донесе още от това, за което мислиш често и за което непрекъснато говориш.

“ Когато много искаш нещо, цялата Вселена ти съдейства, за да постигнеш желанието си.” Паулу Коелю - Алхимикът

Сега си представи сценария - вървиш по пътя на мечтата си и всеки ден си по-близо до нея. Не е ли именно това смисълът на живота? Да преживяваме щастие и да сбъдваме мечтите си? Вярвам, че е именно това. Но не бързай да бъдеш критичен ако не се чувстваш щастлив или на път към постигането на мечтите си.

Спри за миг и се запитай

  • Наясно ли си какво всъщност искаш?

  • Наясно ли си какво значи щастие за теб?

  • Наясно ли си за какво копнее душата ти?

Започни осъзнато да наблюдаваш себе си и открий своите отговори - те винаги са били и ще бъдат в теб, просто си позволи да ги видиш :)


Аз редовно се питам какво всъщност искам. Има неща, които си остават константни като създаване на семейство, други се променят и това е ок, приела съм го, то е част от пътя ми. За мен например любовта ми към природата няма как да се промени - тя е много важна за мен. Винаги се чувствам в синхрон със себе си когато се разхождам сред дървета.


Обичам да съзерцавам живота на гората - птичките, тревите, дърветата, цветята, играещия вятър с тях. Това за мен е щастие. Щастие е и когато се грижа за любимите си хора и същества - обичам животните - котки, кучета, всяка твар. Именно затова имаме вкъщи и две котки - те са голяма любов в живота ми.


Относно мечтите ми - последните години значително се промениха, но ключовите думи, които ме движат са любов и грижа. През последната година се занимавам с медитации и техники за работа с подсъзнанието, които ми помагат да достигам до вътрешното си спокойствие, а от там се породи и желанието ми да предавам тези знания и умения в света.


През годините също съм искала да пиша и да имам блог. Та, моят пъзел от пътя ми се запълни тази година и започнах съвместно да правя нещата, които искам да реализирам в живота си. Избирам да вървя към тях с радост и доверие, защото знам, че те се случват и това едновременно ме зарежда и успокоява - защото намерих истинското определение за щастие в моя живот.


Намирането е неизбежно, щом си започнал да търсиш!

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page